Advanced search options

Advanced Search Options 🞨

Browse by author name (“Author name starts with…”).

Find ETDs with:

in
/  
in
/  
in
/  
in

Written in Published in Earliest date Latest date

Sorted by

Results per page:

Sorted by: relevance · author · university · dateNew search

You searched for subject:( third floor). Showing records 1 – 2 of 2 total matches.

Search Limiters

Last 2 Years | English Only

No search limiters apply to these results.

▼ Search Limiters


Brno University of Technology

1. Podzimková, Františka. Plavecké centrum v Brně .

Degree: 2017, Brno University of Technology

Téma projektu se týká novostavby plaveckého centra s přidruženým provozem fitness centra a kavárny. Pozemek se nachází v západní části lokality Brno – Židenice, přímo sousedí s poliklinou Viniční a nachází se v bezprostřední blízkosti městské části Brno – Vinohrady. Nepravidelný a topograficky náročný pozemek výrazě determinuje tvar nově vznikající budovy plaveckého centra. Kompaktní hmota vycházející z dvou kvádrů propojených třetím o 45 pootočeným kvádrem. Objekt se skládá ze dvou nadzemních podlaží, je celopodsklepený. V prvním nadzemním (vstupním) podlaží se nachází vstupní hala, kavárna, zázemí pro zaměstnance a plavecké centrum se zázemím pro návštěvníky. Druhé nadzemní podlaží funguje jako samostatný provoz wellness a fitness centra. Podzemní slouží jako technické zázemí pro celý objekt. Budova je ze strany od Vinohradu částečně zapuštěná do země. Čelní fasády s výhledem na Brno jsou řešeny jako celoprosklené. Zbylé plochy fasád jsou opařeny světle šedou betonovou stěrkou. Hlavní vstup do budovy se nachází v místě pootočeného kvádru. Před vstupem je ponechán volný předprostor, půdorysně dotvářející obdélník, sloužící jako místo k setkávání, míjení ale i pro odpočinek návštěvníků jak plaveckého centra, tak Polikliniky Viniční.; The main topic of this project is a concept for the new building of the swimming center associated with a fitness center and a café. The site is located in the western part of locality Brno - Židenice, directly adjacent to the Healthcare Centre Viniční and is located in the neighbourhood of Brno - Vinohrady. Irregular and topographically challenging site determines the shape of newly emerging swimming center building. Compact mass composed from two main blocks connected by a third block rotated for 45. The building consists of two overground floors and one underground floor. On the ground floor there is an entrance hall, a café, facilities for employees and a swimming center itself with its facilities for visitors. The second floor serves as a standalone wellness and fitness center and underground as a technical facility for the entire building. The building is from the side adjoining Vinohrad partially sunk into the ground. Front facades overlooking Brno are designed as wholeglazed. The remaining facades are covered with a light gray concrete compound. The main entrance to the building is located in the tilted block. The space in front of the entrance, complemetnig the rectangle in a floorplan, is left free. It serves as a meeting and passing point but also as a place for leisure for all the visitors of swimming center as well as the of the Healthcare Centre. Advisors/Committee Members: Odvárka, Antonín (advisor), Brzoň, Roman (advisor).

Subjects/Keywords: The main topic of this project is a concept for the new building of the swimming center associated with a fitness center and a café. The site is located in the western part of locality Brno - Židenice; directly adjacent to the Healthcare Centre Viniční and is located in the neighbourhood of Brno - Vinohrady. Irregular and topographically challenging site determines the shape of newly emerging swimming center building. Compact mass composed from two main blocks connected by a third block rotated for 45. The building consists of two overground floors and one underground floor. On the ground floor there is an entrance hall; a café; facilities for employees and a swimming center itself with its facilities for visitors. The second floor serves as a standalone wellness and fitness center and underground as a technical facility for the entire building. The building is from the side adjoining Vinohrad partially sunk into the ground. Front facades overlooking Brno are designed as whol; The main topic of this project is a concept for the new building of the swimming center associated with a fitness center and a café. The site is located in the western part of locality Brno - Židenice; directly adjacent to the Healthcare Centre Viniční and is located in the neighbourhood of Brno - Vinohrady. Irregular and topographically challenging site determines the shape of newly emerging swimming center building. Compact mass composed from two main blocks connected by a third block rotated for 45. The building consists of two overground floors and one underground floor. On the ground floor there is an entrance hall; a café; facilities for employees and a swimming center itself with its facilities for visitors. The second floor serves as a standalone wellness and fitness center and underground as a technical facility for the entire building. The building is from the side adjoining Vinohrad partially sunk into the ground. Front facades overlooking Brno are designed as whol

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Podzimková, F. (2017). Plavecké centrum v Brně . (Thesis). Brno University of Technology. Retrieved from http://hdl.handle.net/11012/68621

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Podzimková, Františka. “Plavecké centrum v Brně .” 2017. Thesis, Brno University of Technology. Accessed April 24, 2019. http://hdl.handle.net/11012/68621.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Podzimková, Františka. “Plavecké centrum v Brně .” 2017. Web. 24 Apr 2019.

Vancouver:

Podzimková F. Plavecké centrum v Brně . [Internet] [Thesis]. Brno University of Technology; 2017. [cited 2019 Apr 24]. Available from: http://hdl.handle.net/11012/68621.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Podzimková F. Plavecké centrum v Brně . [Thesis]. Brno University of Technology; 2017. Available from: http://hdl.handle.net/11012/68621

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Brno University of Technology

2. Tunková, Martina. Městské lázně .

Degree: 2010, Brno University of Technology

"Nemocné tělo potřebuje lékaře, nemocná duše přítele. " (Menandros); "The sick body needs a doctor friend sick souls." (Menandros) Advisors/Committee Members: Mikulášek, David (advisor).

Subjects/Keywords: Území se nachází v brněnské čtvrti Pisárky. Na širší území jsem v prvním semestru zpracovala studii; která je částečně součástí výkresové dokumentace. Urbanistickým konceptem bylo vytvořit propojení příjemným způsobem s městem na východ od zadaného pozemku. Městské lázně jsem pojala jako opravdové lázně s lázeňskými procedurami – rašelinovými (slatinnými) koupelemi a zábaly; dále vodoléčbou; ale zároveň i jako místo pro rekreaci a relax. Tvar objektu hmotově naznačuje zkosené písmeno U; kde vnitřní prostor je veřejně přístupný. Recepcí je možné vejít do areálu lázní; nebo projít do veřejného prostoru náměstí s jednotlivými obchody v přízemí na jedné straně budovy a na druhé s prosklenou fasádou areálu lázní. Náměstí je klidné a nabízí možný průchod skrz celé území Starého Brna příjemným prostředím. Budova je dispozičně rozdělena na dvě části. Jedna je pronajímatelná pro obchody a služby. Tato funkce sahá přes dvě patra. Ve třetím patře jsou pronajímatelné plochy lékařských ordinací; rehabilitace a zázemí pro cvičení skupin; služby s funkcí zdraví a péče o tělo a mysl. Druhá část objektu je tvořena areálem lázní. Jediným vchodem z recepce; která obě části rozděluje; jsou vstupy do šaten; které tvoří filtr; jak pro kontrolu; tak i pro čistotu. Z šaten se dostaneme do otevřeného půdorysu s jednotlivými funkcemi (vodoléčba; slatinné koupele; sauna; pára a další); který sahá do stejné výšky jako dvě patra obchodů. Jsou zde totiž umístěny solné zdi a lehátka; která dohromady se solnými zdmi vytváří příjemná zákoutí k odpočinku. Prostor tak tvoří obří „solnou jeskyni“ pro kvalitní a příjemný vzduch. Ve druhém; technicky třetím podlaží areálu lázní najdeme whirlpooly; bazény; jak vnitřní; tak i venkovní bazén s terasou; masérny; pronajímatelnou saunu a páru; whirlpooly specifických funkcí; opět odpočívárny tvořené zákoutími lehátek a příčkami ze soli. V tomto podlaží je možné také vnitřní bazén se zázemím šaten plně uzavřít k soukromým akcím. Ve dvou podzemních podlažích se nachází parkování o celkové kapacitě 172 stání. Hlavní povrch tvoří černý a krémově bílý mramor. Na vnějších zdech je mramor leštěný; na vnitřních zdech v areálu lázní je matný. Tento luxusní materiál je doplněn krémovou keramickou velkoformátovou dlažbou v interiéru; velikými prosklenými plochami a příčkami z lámané soli; které dotváří specifickou atmosféru. Technologické rozvody pod stropy jsou zakryty sádrokartonovými podhledy s výjimkou parkovacích podlaží; kde jsou instalace vedeny volně pod stropem. Nosná obvodová stěna je navržena z vápenopískových bloků; systém jinak monolitický železobetonový skelet. Stejně tak vnitřní příčky jsou tvořeny vápenopískovými bloky s mramorovým obkladem. Okenní otvory jsou osazeny do hliníkových rámu Schueco v tmavé antracitové barvě. Hlavní schodiště v lázních je železobetonové.; Territory is located in the District of Pisárky. On a wider territory I in the first semester began study; which is partially part of the vendor. Urban concept was to create a link with the town to the East of the land. The city I have as a real Spa Bath Spa procedures-peat baths and facials; hydrotherapy; but also as a place for recreation and relaxation. Shape object suggests beveled letter u; where space is publicly accessible. The reception you can fit into the tub; or walk in a public area of the square with individual shops on the ground; on the one side of the building and on the other with glass façade of the Spa. The square is a quiet and offers possible passage across the whole territory of The Old Brno a pleasant environment. Studio Building is divided into two parts. One is leaseable for shops and services. This feature extends over two floors. In the third floor are leaseable areas of medical practice; rehabilitation and support services for exercise groups; with the health and care of the body and mind. The second part of the object is made up of Club Spa. The only entrance on reception; which separates the two parts are inputs into changing rooms that make up the filter; both the control and purity. From changing rooms is an open floor plan with the individual features (hydrotherapy; peat bath; sauna; steam room and more); which goes back to the same height as the two floors of shops. There are indeed placed salt walls and sunbeds; which together with the salt walls creates a pleasant place to relax. Space is a giant "salty cave" for high quality and pleasant air. In the second; third floor; the baths of sophisticated features whirlpooly; swimming pools; both indoor and outdoor pool with terrace; masseurs; leaseable sauna and steam; whirlpooly-specific features; again rest rooms consisting of frills bunks and bars of salt. In this deck is also an indoor pool with changing rooms fully close the private actions. In two ground floors; parking on the total capacity of 172. The main surface is black and cream-white marble. On the external walls; marble polished; internal walls in a matte. This luxury material is accompanied by a large format perfect ceramics tile in the Interior; large glass surfaces and the bars of the smattering salt which musicians. Technological divorce under the ceilings are covered with pasterboard ceilings except parking deck; where installation is kept loose under the ceiling. A perimeter wall is designed from gange-sand blocks; otherwise a monolithic system consist of skeleton. As well as internal splitter are gange-sand blocks with marble coating. The window openings are fitted with aluminium frame Schueco in a dark metallic colour. The main staircase at the steel cocrete.

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Tunková, M. (2010). Městské lázně . (Thesis). Brno University of Technology. Retrieved from http://hdl.handle.net/11012/17796

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Tunková, Martina. “Městské lázně .” 2010. Thesis, Brno University of Technology. Accessed April 24, 2019. http://hdl.handle.net/11012/17796.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Tunková, Martina. “Městské lázně .” 2010. Web. 24 Apr 2019.

Vancouver:

Tunková M. Městské lázně . [Internet] [Thesis]. Brno University of Technology; 2010. [cited 2019 Apr 24]. Available from: http://hdl.handle.net/11012/17796.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Tunková M. Městské lázně . [Thesis]. Brno University of Technology; 2010. Available from: http://hdl.handle.net/11012/17796

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

.