Advanced search options

Advanced Search Options 🞨

Browse by author name (“Author name starts with…”).

Find ETDs with:

in
/  
in
/  
in
/  
in

Written in Published in Earliest date Latest date

Sorted by

Results per page:

Sorted by: relevance · author · university · dateNew search

You searched for repository:delcev. Showing records 1 – 30 of 681 total matches.

[1] [2] [3] [4] [5] … [23]

Search Limiters

Last 2 Years | English Only

Levels

▼ Search Limiters


Goce Delcev University

1. Dimitrova, Pavlinka. Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Иако ревизијата како професија датира уште многу оддамна, кај нас во Република Македонија таа е релативно млада.Нејзиниот развој започнува веднаш по осамстојувањето односну околу 90-тите… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Dimitrova, P. (2017). Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18221/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%282%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Dimitrova, Pavlinka. “Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18221/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%282%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Dimitrova, Pavlinka. “Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија.” 2017. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Dimitrova P. Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18221/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%282%29.pdf.

Council of Science Editors:

Dimitrova P. Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18221/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%282%29.pdf


Goce Delcev University

2. Alirami, Ibraimi. Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“.

Degree: 2015, Goce Delcev University

 Актуелноста за истражување на литературните видови и родови во денешно време е со сè поголем интензитет. Основната цел на ова истражување е со помош на… (more)

Subjects/Keywords: Educational sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Alirami, I. (2015). Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18243/1/1.-%20Alirami%20Magistarska-%20MK-8.11.2015.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Alirami, Ibraimi. “Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“.” 2015. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18243/1/1.-%20Alirami%20Magistarska-%20MK-8.11.2015.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Alirami, Ibraimi. “Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“.” 2015. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Alirami I. Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18243/1/1.-%20Alirami%20Magistarska-%20MK-8.11.2015.pdf.

Council of Science Editors:

Alirami I. Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18243/1/1.-%20Alirami%20Magistarska-%20MK-8.11.2015.pdf


Goce Delcev University

3. Kocevska, Lence. Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 Во природата на човекот е да биде различен.Се разликуваме физички и религиски се разликуваме по своето однесување по етничката прирадност, но оваа разлика меѓу луѓето… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Kocevska, L. (2016). Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18244/1/magisterska%20Lence%20korekcii.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Kocevska, Lence. “Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18244/1/magisterska%20Lence%20korekcii.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Kocevska, Lence. “Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија.” 2016. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Kocevska L. Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18244/1/magisterska%20Lence%20korekcii.pdf.

Council of Science Editors:

Kocevska L. Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18244/1/magisterska%20Lence%20korekcii.pdf


Goce Delcev University

4. Stoilova, Biljana. Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 Краток извадок Човековите слободи и права најчесто се повредуваат од страна на вршителите на јавни функции, а Народниот правобранител е оној кој има надлежности на… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Stoilova, B. (2016). Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18245/1/Biljana%20Stoilova%20lektorirano%20%281%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Stoilova, Biljana. “Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18245/1/Biljana%20Stoilova%20lektorirano%20%281%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Stoilova, Biljana. “Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи.” 2016. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Stoilova B. Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18245/1/Biljana%20Stoilova%20lektorirano%20%281%29.pdf.

Council of Science Editors:

Stoilova B. Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18245/1/Biljana%20Stoilova%20lektorirano%20%281%29.pdf


Goce Delcev University

5. Zivkova, Sanja. Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 Во денешно време, сме сведоци дека судовите се преоптоварени со голем број нерешени предмети, кое нешто резултира со неефикасност и зголемување на незадоволството на граѓаните… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Zivkova, S. (2016). Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18246/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94%20%D0%A1%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A7%D0%95%D0%92%D0%90.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Zivkova, Sanja. “Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18246/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94%20%D0%A1%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A7%D0%95%D0%92%D0%90.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Zivkova, Sanja. “Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите.” 2016. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Zivkova S. Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18246/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94%20%D0%A1%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A7%D0%95%D0%92%D0%90.pdf.

Council of Science Editors:

Zivkova S. Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18246/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94%20%D0%A1%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A7%D0%95%D0%92%D0%90.pdf


Goce Delcev University

6. Petrova, Tanja. Повеќекратна дискриминација - принципи и практики.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 Во современото општество во кое сите слободи и права во голема мера се загарантирани и регулирани со законски регулативи, сепак постојат активности кои на одреден… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Petrova, T. (2016). Повеќекратна дискриминација - принципи и практики. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18247/1/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%281%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Petrova, Tanja. “Повеќекратна дискриминација - принципи и практики.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18247/1/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%281%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Petrova, Tanja. “Повеќекратна дискриминација - принципи и практики.” 2016. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Petrova T. Повеќекратна дискриминација - принципи и практики. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18247/1/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%281%29.pdf.

Council of Science Editors:

Petrova T. Повеќекратна дискриминација - принципи и практики. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18247/1/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%281%29.pdf


Goce Delcev University

7. Nikolov, Spase. Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 The open job market and the common exchange of work force between countries requires mutual regulation of rights and obligations from the field of the… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Nikolov, S. (2016). Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18248/1/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D0%B7%20%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%20%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%A1%D0%BF%D0%B0.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Nikolov, Spase. “Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18248/1/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D0%B7%20%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%20%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%A1%D0%BF%D0%B0.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Nikolov, Spase. “Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство.” 2016. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Nikolov S. Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18248/1/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D0%B7%20%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%20%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%A1%D0%BF%D0%B0.pdf.

Council of Science Editors:

Nikolov S. Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18248/1/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D0%B7%20%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%20%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%A1%D0%BF%D0%B0.pdf


Goce Delcev University

8. Eftimov, Dajanco. Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг.

Degree: 2015, Goce Delcev University

 Предмет на анализа и елаборација на овој труд претставува лизингот како трговска дејност и договорот за лизинг како правен инструмент за реализација на правата и… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Eftimov, D. (2015). Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18249/1/%28801302108%29%20MAGISTERSKI%20TRUD%20%20Dajanco%20%20Eftimov%20%20%20.doc%202.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Eftimov, Dajanco. “Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг.” 2015. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18249/1/%28801302108%29%20MAGISTERSKI%20TRUD%20%20Dajanco%20%20Eftimov%20%20%20.doc%202.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Eftimov, Dajanco. “Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг.” 2015. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Eftimov D. Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18249/1/%28801302108%29%20MAGISTERSKI%20TRUD%20%20Dajanco%20%20Eftimov%20%20%20.doc%202.pdf.

Council of Science Editors:

Eftimov D. Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18249/1/%28801302108%29%20MAGISTERSKI%20TRUD%20%20Dajanco%20%20Eftimov%20%20%20.doc%202.pdf


Goce Delcev University

9. Gerasimov, Darko. Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Геотермалниот систем на Бањата Кежовици се наоѓа во источниот дел на Република Македонија во близина на Ново Село, на околу 2,5 km југозападно од центарот… (more)

Subjects/Keywords: Other natural sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Gerasimov, D. (2017). Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18262/1/magisterska.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Gerasimov, Darko. “Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18262/1/magisterska.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Gerasimov, Darko. “Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип.” 2017. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Gerasimov D. Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18262/1/magisterska.pdf.

Council of Science Editors:

Gerasimov D. Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18262/1/magisterska.pdf


Goce Delcev University

10. Jankova Petkovska, Snezana. Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Оваа студија беше спроведена за да се процени професионалната изложеност на гасовите СО, NO2 и NH3, на работниците за време на собирање на комунален отпад… (more)

Subjects/Keywords: Other natural sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Jankova Petkovska, S. (2017). Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18263/1/%D0%A4%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%281%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Jankova Petkovska, Snezana. “Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18263/1/%D0%A4%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%281%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Jankova Petkovska, Snezana. “Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина.” 2017. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Jankova Petkovska S. Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18263/1/%D0%A4%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%281%29.pdf.

Council of Science Editors:

Jankova Petkovska S. Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18263/1/%D0%A4%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%281%29.pdf


Goce Delcev University

11. Pop-Metodieva, Biljana. Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Во овој магистерски труд направено е истражување за производство на композитни цевки. Користени сестаклени влакна како зајакнувачки материјал и епоксидна смола како полимерна матрица. Композитните… (more)

Subjects/Keywords: Other engineering and technologies

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Pop-Metodieva, B. (2017). Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18265/1/MR%2022.09.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Pop-Metodieva, Biljana. “Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18265/1/MR%2022.09.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Pop-Metodieva, Biljana. “Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес.” 2017. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Pop-Metodieva B. Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18265/1/MR%2022.09.pdf.

Council of Science Editors:

Pop-Metodieva B. Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18265/1/MR%2022.09.pdf


Goce Delcev University

12. Gorgieva, Marijana. Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 .

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Шеќерна болест (Diabetes mellitus) е состојба на хипергликемија со апсолутен или релативен дефицит на инсулинската секреција, со нарушување на метаболизмот и со појава на специфични… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Gorgieva, M. (2017). Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 . (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18314/1/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%83%D0%BE%D1%80%D1%93%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Gorgieva, Marijana. “Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 .” 2017. Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18314/1/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%83%D0%BE%D1%80%D1%93%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Gorgieva, Marijana. “Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 .” 2017. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Gorgieva M. Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 . [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18314/1/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%83%D0%BE%D1%80%D1%93%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Gorgieva M. Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 . [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18314/1/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%83%D0%BE%D1%80%D1%93%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Goce Delcev University

13. Doneva, Tanja. Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација .

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Во овој труд е презентирана рехабилитацијата на деца со повреда на брахијалниот сплет, што вклучува таа, на кој начин се спроведува и кои се нејзините… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Doneva, T. (2017). Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација . (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18315/1/%D0%A2%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%90%20-%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Doneva, Tanja. “Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација .” 2017. Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18315/1/%D0%A2%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%90%20-%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Doneva, Tanja. “Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација .” 2017. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Doneva T. Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација . [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18315/1/%D0%A2%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%90%20-%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Doneva T. Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација . [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18315/1/%D0%A2%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%90%20-%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Goce Delcev University

14. Petkovski, Milan. Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Несреќите на работното место се случуваат секојдневно како во целиот свет, така и во Република Македонија. Истите, следбено на бројни светски истражувања, на годишно ниво… (more)

Subjects/Keywords: Other natural sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Petkovski, M. (2017). Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18325/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20213%20109%20%D0%B2.6.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Petkovski, Milan. “Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18325/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20213%20109%20%D0%B2.6.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Petkovski, Milan. “Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија.” 2017. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Petkovski M. Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18325/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20213%20109%20%D0%B2.6.pdf.

Council of Science Editors:

Petkovski M. Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18325/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20213%20109%20%D0%B2.6.pdf


Goce Delcev University

15. Dimic, Ivana. Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Хепатитис Б вирусот е еден од најмалите хумани патогени. Хепатитис Б вирусот е ДНК вирус со сложена структура и голема отпорност во надворешната средина. Вирусот… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Dimic, I. (2017). Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип. (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18347/1/%28%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%29%20%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9C%20-%20lektoriran%20trud%20.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Dimic, Ivana. “Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип.” 2017. Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/18347/1/%28%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%29%20%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9C%20-%20lektoriran%20trud%20.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Dimic, Ivana. “Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип.” 2017. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Dimic I. Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип. [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18347/1/%28%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%29%20%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9C%20-%20lektoriran%20trud%20.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Dimic I. Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип. [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18347/1/%28%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%29%20%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9C%20-%20lektoriran%20trud%20.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

16. Stojovska, Natasa. Формулирање на маркетинг стратегија со фокус на потрошувачите.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Глобализацијата, развојот на информатичките и комуникациските технологии и останатите трендови во новиот милениум, го менуваат пристапот кон потрошувачите. Тие бараат претпријатијата да ја одржуваат конкурентската… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Stojovska, N. (2014). Формулирање на маркетинг стратегија со фокус на потрошувачите. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/9277/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94-%20%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%88%D0%B0%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-PDF.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Stojovska, Natasa. “Формулирање на маркетинг стратегија со фокус на потрошувачите.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/9277/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94-%20%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%88%D0%B0%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-PDF.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Stojovska, Natasa. “Формулирање на маркетинг стратегија со фокус на потрошувачите.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Stojovska N. Формулирање на маркетинг стратегија со фокус на потрошувачите. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/9277/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94-%20%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%88%D0%B0%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-PDF.pdf.

Council of Science Editors:

Stojovska N. Формулирање на маркетинг стратегија со фокус на потрошувачите. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/9277/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94-%20%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%88%D0%B0%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-PDF.pdf

17. Spasov, Stojance. Web service for ambiguous transliteration of full sentences from Latin to Cyrillic alphabet.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 There are many web-based applications and social networks with published Macedonian contents written in Latin alphabet, despite the opportunity for using Cyrillic alphabet, which questions… (more)

Subjects/Keywords: Computer and information sciences; Educational sciences; Matematics

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Spasov, S. (2014). Web service for ambiguous transliteration of full sentences from Latin to Cyrillic alphabet. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11084/1/Magisterska_teza_Stojance_Spasov-2014.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Spasov, Stojance. “Web service for ambiguous transliteration of full sentences from Latin to Cyrillic alphabet.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11084/1/Magisterska_teza_Stojance_Spasov-2014.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Spasov, Stojance. “Web service for ambiguous transliteration of full sentences from Latin to Cyrillic alphabet.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Spasov S. Web service for ambiguous transliteration of full sentences from Latin to Cyrillic alphabet. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11084/1/Magisterska_teza_Stojance_Spasov-2014.pdf.

Council of Science Editors:

Spasov S. Web service for ambiguous transliteration of full sentences from Latin to Cyrillic alphabet. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11084/1/Magisterska_teza_Stojance_Spasov-2014.pdf

18. Dzorleva, Stamenka. Меѓународно движење на капиталот со посебен осврт кон странските дирекни инвестиции - глобално и во Р.Македонија.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Следејќи го економскиот развој на глобално ниво и улогата на трговијата како основа за просперитет на економијата во светски размери, од особено значење е меѓународното… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Dzorleva, S. (2014). Меѓународно движење на капиталот со посебен осврт кон странските дирекни инвестиции - глобално и во Р.Македонија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11101/1/Magisterski%20trud.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Dzorleva, Stamenka. “Меѓународно движење на капиталот со посебен осврт кон странските дирекни инвестиции - глобално и во Р.Македонија.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11101/1/Magisterski%20trud.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Dzorleva, Stamenka. “Меѓународно движење на капиталот со посебен осврт кон странските дирекни инвестиции - глобално и во Р.Македонија.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Dzorleva S. Меѓународно движење на капиталот со посебен осврт кон странските дирекни инвестиции - глобално и во Р.Македонија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11101/1/Magisterski%20trud.pdf.

Council of Science Editors:

Dzorleva S. Меѓународно движење на капиталот со посебен осврт кон странските дирекни инвестиции - глобално и во Р.Македонија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11101/1/Magisterski%20trud.pdf

19. Stojanova, Jasminka. Реформите во даночниот систем на Република Македонија - императив за процесот на европската интеграција.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Даночниот систем и даночната политика претставуваат едни од значајните обележја на националната сувереност на една земја и составен дел на вкупната економска политика што ја… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Stojanova, J. (2014). Реформите во даночниот систем на Република Македонија - императив за процесот на европската интеграција. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11104/1/Magisterski%20trud.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Stojanova, Jasminka. “Реформите во даночниот систем на Република Македонија - императив за процесот на европската интеграција.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11104/1/Magisterski%20trud.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Stojanova, Jasminka. “Реформите во даночниот систем на Република Македонија - императив за процесот на европската интеграција.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Stojanova J. Реформите во даночниот систем на Република Македонија - императив за процесот на европската интеграција. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11104/1/Magisterski%20trud.pdf.

Council of Science Editors:

Stojanova J. Реформите во даночниот систем на Република Македонија - императив за процесот на европската интеграција. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11104/1/Magisterski%20trud.pdf

20. Dzambazova Taskova, Julijana. Влијанието на мониторингот, евалуацијата и контролата на раководните кадри врз ефикасноста во јавните здравствени институции.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Мониторингот е континуиран процес на собирање и анализирање на информации за да се види колку добро се имплементира еден проект, програмa или стратегија и да… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Dzambazova Taskova, J. (2014). Влијанието на мониторингот, евалуацијата и контролата на раководните кадри врз ефикасноста во јавните здравствени институции. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11123/1/lektoriran%20trud%20JULE.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Dzambazova Taskova, Julijana. “Влијанието на мониторингот, евалуацијата и контролата на раководните кадри врз ефикасноста во јавните здравствени институции.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11123/1/lektoriran%20trud%20JULE.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Dzambazova Taskova, Julijana. “Влијанието на мониторингот, евалуацијата и контролата на раководните кадри врз ефикасноста во јавните здравствени институции.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Dzambazova Taskova J. Влијанието на мониторингот, евалуацијата и контролата на раководните кадри врз ефикасноста во јавните здравствени институции. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11123/1/lektoriran%20trud%20JULE.pdf.

Council of Science Editors:

Dzambazova Taskova J. Влијанието на мониторингот, евалуацијата и контролата на раководните кадри врз ефикасноста во јавните здравствени институции. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11123/1/lektoriran%20trud%20JULE.pdf

21. Ivanova, Rosana. Брендот како инструмент на конкурентноста на македонските производи на глобалниот пазар.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Маркетингот претставува значаен елемент за успех на секоја организација. Анализата на потрошувачите, маркетингот и брендингот се клучни фактори што им помагаат на компаниите да изградат… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Ivanova, R. (2014). Брендот како инструмент на конкурентноста на македонските производи на глобалниот пазар. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11141/1/Rosana%20final%2021092014.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Ivanova, Rosana. “Брендот како инструмент на конкурентноста на македонските производи на глобалниот пазар.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11141/1/Rosana%20final%2021092014.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Ivanova, Rosana. “Брендот како инструмент на конкурентноста на македонските производи на глобалниот пазар.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Ivanova R. Брендот како инструмент на конкурентноста на македонските производи на глобалниот пазар. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11141/1/Rosana%20final%2021092014.pdf.

Council of Science Editors:

Ivanova R. Брендот како инструмент на конкурентноста на македонските производи на глобалниот пазар. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11141/1/Rosana%20final%2021092014.pdf

22. Lazarovski, Saso. Ефектите на глобализацијата врз менаџментот на човечки ресурси.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Глобализацијата e процес кој се однесува најмногу на економијата, политиката, општеството и на културата. Кај секоја од наведените области, глобализацијата може да биде толкувана на… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Lazarovski, S. (2014). Ефектите на глобализацијата врз менаџментот на човечки ресурси. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11477/1/LEKTORIRANA-Magisterska-Saso%20Lazarovski.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Lazarovski, Saso. “Ефектите на глобализацијата врз менаџментот на човечки ресурси.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11477/1/LEKTORIRANA-Magisterska-Saso%20Lazarovski.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Lazarovski, Saso. “Ефектите на глобализацијата врз менаџментот на човечки ресурси.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Lazarovski S. Ефектите на глобализацијата врз менаџментот на човечки ресурси. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11477/1/LEKTORIRANA-Magisterska-Saso%20Lazarovski.pdf.

Council of Science Editors:

Lazarovski S. Ефектите на глобализацијата врз менаџментот на човечки ресурси. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11477/1/LEKTORIRANA-Magisterska-Saso%20Lazarovski.pdf

23. Kocaleva, Mirjana. Модел на прифаќање и користење на академски и едукативни информациски системи во високото образование.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Живееме во свет во кој секојдневно сме изложени на промените кои информатичките и комуникациските технологии (ИКТ) ни ги наметнуваат и овие ИКТ имаат потенцијал да… (more)

Subjects/Keywords: Computer and information sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Kocaleva, M. (2014). Модел на прифаќање и користење на академски и едукативни информациски системи во високото образование. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11524/1/magisterski%20trud-Mirjana%20Kocaleva-lektoriran.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Kocaleva, Mirjana. “Модел на прифаќање и користење на академски и едукативни информациски системи во високото образование.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11524/1/magisterski%20trud-Mirjana%20Kocaleva-lektoriran.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Kocaleva, Mirjana. “Модел на прифаќање и користење на академски и едукативни информациски системи во високото образование.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Kocaleva M. Модел на прифаќање и користење на академски и едукативни информациски системи во високото образование. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11524/1/magisterski%20trud-Mirjana%20Kocaleva-lektoriran.pdf.

Council of Science Editors:

Kocaleva M. Модел на прифаќање и користење на академски и едукативни информациски системи во високото образование. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11524/1/magisterski%20trud-Mirjana%20Kocaleva-lektoriran.pdf

24. Trendafilova, Ivana. Улогата на менаџерот - лидерот во управување со конфликти преку поттикнување на конструктивни, а разрешување и избегнување на деструктивни конфликти.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Конфликтите се вообичаен и неизбежен дел во организациите и треба да бидат прифатени како такви, а не да се избегнуваат и да се третираат како… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Trendafilova, I. (2014). Улогата на менаџерот - лидерот во управување со конфликти преку поттикнување на конструктивни, а разрешување и избегнување на деструктивни конфликти. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11531/1/Magisterska-Ivana%20Trendafilova.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Trendafilova, Ivana. “Улогата на менаџерот - лидерот во управување со конфликти преку поттикнување на конструктивни, а разрешување и избегнување на деструктивни конфликти.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11531/1/Magisterska-Ivana%20Trendafilova.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Trendafilova, Ivana. “Улогата на менаџерот - лидерот во управување со конфликти преку поттикнување на конструктивни, а разрешување и избегнување на деструктивни конфликти.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Trendafilova I. Улогата на менаџерот - лидерот во управување со конфликти преку поттикнување на конструктивни, а разрешување и избегнување на деструктивни конфликти. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11531/1/Magisterska-Ivana%20Trendafilova.pdf.

Council of Science Editors:

Trendafilova I. Улогата на менаџерот - лидерот во управување со конфликти преку поттикнување на конструктивни, а разрешување и избегнување на деструктивни конфликти. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11531/1/Magisterska-Ivana%20Trendafilova.pdf

25. Stojanov, Stojance. Република Македонија и Евроинтеграцијата.

Degree: 2014, Goce Delcev University

 Европската унија претставува широко семејство на демократски европски држави кои преку меѓусебно изразена политичка и економска волја и соработка се стремат кон обезбедување на траен… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Stojanov, S. (2014). Република Македонија и Евроинтеграцијата. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/11845/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Stojanov, Stojance. “Република Македонија и Евроинтеграцијата.” 2014. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/11845/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Stojanov, Stojance. “Република Македонија и Евроинтеграцијата.” 2014. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Stojanov S. Република Македонија и Евроинтеграцијата. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11845/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2.pdf.

Council of Science Editors:

Stojanov S. Република Македонија и Евроинтеграцијата. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/11845/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2.pdf

26. Apasiev, Dimitar. Iudicia Publica - Римското кривично процесно право (со посебен осврт на правосудниот систем во времето на Републиката).

Degree: PhD, 2015, Goce Delcev University

 The subject of this research in the field of Roman Law is located around the problem of finding the most appropriate solutions in the domain… (more)

Subjects/Keywords: History and archaeology; Law; Philosophy, ethics and religion; Political Science; Sociology

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Apasiev, D. (2015). Iudicia Publica - Римското кривично процесно право (со посебен осврт на правосудниот систем во времето на Републиката). (Doctoral Dissertation). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/12350/1/63.%29%29%20PhD%20Dissertation%20-%20Apasiev.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Apasiev, Dimitar. “Iudicia Publica - Римското кривично процесно право (со посебен осврт на правосудниот систем во времето на Републиката).” 2015. Doctoral Dissertation, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/12350/1/63.%29%29%20PhD%20Dissertation%20-%20Apasiev.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Apasiev, Dimitar. “Iudicia Publica - Римското кривично процесно право (со посебен осврт на правосудниот систем во времето на Републиката).” 2015. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Apasiev D. Iudicia Publica - Римското кривично процесно право (со посебен осврт на правосудниот систем во времето на Републиката). [Internet] [Doctoral dissertation]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12350/1/63.%29%29%20PhD%20Dissertation%20-%20Apasiev.pdf.

Council of Science Editors:

Apasiev D. Iudicia Publica - Римското кривично процесно право (со посебен осврт на правосудниот систем во времето на Републиката). [Doctoral Dissertation]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12350/1/63.%29%29%20PhD%20Dissertation%20-%20Apasiev.pdf

27. Zlatkova, Liljana. Унапредување на организациската култура со посебен осврт на супермаркетите .

Degree: 2015, Goce Delcev University

 Личноста на секој поединец го одредува карактеристичниот начин на размислување и однесување што ја разликува индивидуата од другите луѓе. Меѓутоа, кога луѓето припаѓаат на една… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Zlatkova, L. (2015). Унапредување на организациската култура со посебен осврт на супермаркетите . (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/12560/1/Lektorirana%20finalna%20Magisterska%20Liljana%20Zlatkova.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Zlatkova, Liljana. “Унапредување на организациската култура со посебен осврт на супермаркетите .” 2015. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/12560/1/Lektorirana%20finalna%20Magisterska%20Liljana%20Zlatkova.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Zlatkova, Liljana. “Унапредување на организациската култура со посебен осврт на супермаркетите .” 2015. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Zlatkova L. Унапредување на организациската култура со посебен осврт на супермаркетите . [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12560/1/Lektorirana%20finalna%20Magisterska%20Liljana%20Zlatkova.pdf.

Council of Science Editors:

Zlatkova L. Унапредување на организациската култура со посебен осврт на супермаркетите . [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12560/1/Lektorirana%20finalna%20Magisterska%20Liljana%20Zlatkova.pdf

28. Stojkova, Vesna. Рехабилитација на деформитети на стапала кај пациенти во детска возраст.

Degree: 2015, Goce Delcev University

 Промените на стапалата се помеѓу првите нешта кои ги забележуваат родителите и најблиските кај новороденчињата.Тоа е разбирливо бидејќи овие промени се лесно видливи и забележливи.… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Stojkova, V. (2015). Рехабилитација на деформитети на стапала кај пациенти во детска возраст. (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/12561/1/1399196462686-%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Stojkova, Vesna. “Рехабилитација на деформитети на стапала кај пациенти во детска возраст.” 2015. Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/12561/1/1399196462686-%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Stojkova, Vesna. “Рехабилитација на деформитети на стапала кај пациенти во детска возраст.” 2015. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Stojkova V. Рехабилитација на деформитети на стапала кај пациенти во детска возраст. [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12561/1/1399196462686-%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Stojkova V. Рехабилитација на деформитети на стапала кај пациенти во детска возраст. [Thesis]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12561/1/1399196462686-%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0%20%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

29. Siskoski, Mihail. Улога на мануелната терапија во рехабилитација на лумбален синдром.

Degree: 2015, Goce Delcev University

 Лумбосакралниот дел од грбот и долните екстремитети генерално се гледаат како два изолирани региони, сепак, постојат многу автори кои веруваат дека овие два региона се… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Siskoski, M. (2015). Улога на мануелната терапија во рехабилитација на лумбален синдром. (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/12580/1/%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB%20%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Siskoski, Mihail. “Улога на мануелната терапија во рехабилитација на лумбален синдром.” 2015. Thesis, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/12580/1/%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB%20%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Siskoski, Mihail. “Улога на мануелната терапија во рехабилитација на лумбален синдром.” 2015. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Siskoski M. Улога на мануелната терапија во рехабилитација на лумбален синдром. [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12580/1/%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB%20%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Siskoski M. Улога на мануелната терапија во рехабилитација на лумбален синдром. [Thesis]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12580/1/%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB%20%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

30. Gjorgieva Ackova, Darinka. Испитување на терапевтски радиофармацевтици базирани на моноклонални антитела и пептиди.

Degree: PhD, 2015, Goce Delcev University

 Рекомбинантните моноклонални антитела и пептиди во моментов се оценети како значајна и растечка класа на лекови со биолошко потекло. Имајќи ја предвид употребата на радиоимуноконјугати… (more)

Subjects/Keywords: Chemical sciences; Other medical sciences

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Gjorgieva Ackova, D. (2015). Испитување на терапевтски радиофармацевтици базирани на моноклонални антитела и пептиди. (Doctoral Dissertation). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/12910/1/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BA.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Gjorgieva Ackova, Darinka. “Испитување на терапевтски радиофармацевтици базирани на моноклонални антитела и пептиди.” 2015. Doctoral Dissertation, Goce Delcev University. Accessed March 19, 2018. http://eprints.ugd.edu.mk/12910/1/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BA.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Gjorgieva Ackova, Darinka. “Испитување на терапевтски радиофармацевтици базирани на моноклонални антитела и пептиди.” 2015. Web. 19 Mar 2018.

Vancouver:

Gjorgieva Ackova D. Испитување на терапевтски радиофармацевтици базирани на моноклонални антитела и пептиди. [Internet] [Doctoral dissertation]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2018 Mar 19]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12910/1/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BA.pdf.

Council of Science Editors:

Gjorgieva Ackova D. Испитување на терапевтски радиофармацевтици базирани на моноклонални антитела и пептиди. [Doctoral Dissertation]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/12910/1/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BA.pdf

[1] [2] [3] [4] [5] … [23]

.