Advanced search options

Advanced Search Options 🞨

Browse by author name (“Author name starts with…”).

Find ETDs with:

in
/  
in
/  
in
/  
in

Written in Published in Earliest date Latest date

Sorted by

Results per page:

Sorted by: relevance · author · university · dateNew search

You searched for publisher:("Goce Delcev University"). Showing records 1 – 30 of 698 total matches.

[1] [2] [3] [4] [5] … [24]

Search Limiters

Last 2 Years | English Only

Levels

▼ Search Limiters


Goce Delcev University

1. Dinceva, Verica. Примена на финансиската анализа во оценка на профитабилноста на компаниите, со посебен осврт на профитабилноста на корпоративниот сектор во Република Македонија.

Degree: 2018, Goce Delcev University

 Профитот има возвишено место во деловниот свет и во економската теорија. Потребата од производство на профит наметнува ред и дисциплина на деловните организации. Ги поттикнува… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Dinceva, V. (2018). Примена на финансиската анализа во оценка на профитабилноста на компаниите, со посебен осврт на профитабилноста на корпоративниот сектор во Република Македонија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/19913/1/%D0%9B%D0%95%D0%9A%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%90%20%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Dinceva, Verica. “Примена на финансиската анализа во оценка на профитабилноста на компаниите, со посебен осврт на профитабилноста на корпоративниот сектор во Република Македонија.” 2018. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/19913/1/%D0%9B%D0%95%D0%9A%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%90%20%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Dinceva, Verica. “Примена на финансиската анализа во оценка на профитабилноста на компаниите, со посебен осврт на профитабилноста на корпоративниот сектор во Република Македонија.” 2018. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Dinceva V. Примена на финансиската анализа во оценка на профитабилноста на компаниите, со посебен осврт на профитабилноста на корпоративниот сектор во Република Македонија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2018. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/19913/1/%D0%9B%D0%95%D0%9A%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%90%20%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0.pdf.

Council of Science Editors:

Dinceva V. Примена на финансиската анализа во оценка на профитабилноста на компаниите, со посебен осврт на профитабилноста на корпоративниот сектор во Република Македонија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2018. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/19913/1/%D0%9B%D0%95%D0%9A%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%90%20%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0.pdf


Goce Delcev University

2. Gorgen, Sulejman. Постоперативна рехабилитација кај пациенти со ендопротеза на колк .

Degree: 2018, Goce Delcev University

 Дегенеративното заболување на зглобот на колкот им привлекува повеќе внимание на ревматолозите и на ортопедите, бидејќи е едно од најчестите и најтешките заболувања на зглобовите.… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Gorgen, S. (2018). Постоперативна рехабилитација кај пациенти со ендопротеза на колк . (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/19919/1/2.Sulejman%20Gorgen%20-%20Specijalisticki%20trud.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Gorgen, Sulejman. “Постоперативна рехабилитација кај пациенти со ендопротеза на колк .” 2018. Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/19919/1/2.Sulejman%20Gorgen%20-%20Specijalisticki%20trud.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Gorgen, Sulejman. “Постоперативна рехабилитација кај пациенти со ендопротеза на колк .” 2018. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Gorgen S. Постоперативна рехабилитација кај пациенти со ендопротеза на колк . [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2018. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/19919/1/2.Sulejman%20Gorgen%20-%20Specijalisticki%20trud.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Gorgen S. Постоперативна рехабилитација кај пациенти со ендопротеза на колк . [Thesis]. Goce Delcev University; 2018. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/19919/1/2.Sulejman%20Gorgen%20-%20Specijalisticki%20trud.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Goce Delcev University

3. Milenkovski, Robert. Превенција и рехабилитација на фрактури кај децата.

Degree: 2018, Goce Delcev University

 Фрактурите кај децата претставуваат значаен епидемиолошки проблем во светски размери. Враќањето на повредените деца во нормалниот живот и потполното функционално оспособување во што пократок период,… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Milenkovski, R. (2018). Превенција и рехабилитација на фрактури кај децата. (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/19920/1/2.%20%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Milenkovski, Robert. “Превенција и рехабилитација на фрактури кај децата.” 2018. Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/19920/1/2.%20%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Milenkovski, Robert. “Превенција и рехабилитација на фрактури кај децата.” 2018. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Milenkovski R. Превенција и рехабилитација на фрактури кај децата. [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2018. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/19920/1/2.%20%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Milenkovski R. Превенција и рехабилитација на фрактури кај децата. [Thesis]. Goce Delcev University; 2018. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/19920/1/2.%20%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Goce Delcev University

4. Risteski, Sanja. Design and performance of clothes for special purpose.

Degree: PhD, 2018, Goce Delcev University

 Subject of this doctoral dissertation is the research for design of clothes for special purpose. Selection of textile materials, suitable for making clothes for special… (more)

Subjects/Keywords: Materials engineering

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Risteski, S. (2018). Design and performance of clothes for special purpose. (Doctoral Dissertation). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/20047/1/DOKTORAT-KONECNA-VERZIJA-lektura-Final.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Risteski, Sanja. “Design and performance of clothes for special purpose.” 2018. Doctoral Dissertation, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/20047/1/DOKTORAT-KONECNA-VERZIJA-lektura-Final.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Risteski, Sanja. “Design and performance of clothes for special purpose.” 2018. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Risteski S. Design and performance of clothes for special purpose. [Internet] [Doctoral dissertation]. Goce Delcev University; 2018. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/20047/1/DOKTORAT-KONECNA-VERZIJA-lektura-Final.pdf.

Council of Science Editors:

Risteski S. Design and performance of clothes for special purpose. [Doctoral Dissertation]. Goce Delcev University; 2018. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/20047/1/DOKTORAT-KONECNA-VERZIJA-lektura-Final.pdf


Goce Delcev University

5. Dimitrova, Pavlinka. Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Иако ревизијата како професија датира уште многу оддамна, кај нас во Република Македонија таа е релативно млада.Нејзиниот развој започнува веднаш по осамстојувањето односну околу 90-тите… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Dimitrova, P. (2017). Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18221/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%282%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Dimitrova, Pavlinka. “Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18221/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%282%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Dimitrova, Pavlinka. “Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Dimitrova P. Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18221/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%282%29.pdf.

Council of Science Editors:

Dimitrova P. Професионално однесување и етика на ревизорите во Република Македонија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18221/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%282%29.pdf


Goce Delcev University

6. Alirami, Ibraimi. Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“.

Degree: 2015, Goce Delcev University

 Актуелноста за истражување на литературните видови и родови во денешно време е со сè поголем интензитет. Основната цел на ова истражување е со помош на… (more)

Subjects/Keywords: Educational sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Alirami, I. (2015). Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18243/1/1.-%20Alirami%20Magistarska-%20MK-8.11.2015.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Alirami, Ibraimi. “Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“.” 2015. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18243/1/1.-%20Alirami%20Magistarska-%20MK-8.11.2015.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Alirami, Ibraimi. “Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“.” 2015. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Alirami I. Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18243/1/1.-%20Alirami%20Magistarska-%20MK-8.11.2015.pdf.

Council of Science Editors:

Alirami I. Семејните вредности во расказите за деца објавени во весникот „Балкан“. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18243/1/1.-%20Alirami%20Magistarska-%20MK-8.11.2015.pdf


Goce Delcev University

7. Kocevska, Lence. Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 Во природата на човекот е да биде различен.Се разликуваме физички и религиски се разликуваме по своето однесување по етничката прирадност, но оваа разлика меѓу луѓето… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Kocevska, L. (2016). Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18244/1/magisterska%20Lence%20korekcii.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Kocevska, Lence. “Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18244/1/magisterska%20Lence%20korekcii.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Kocevska, Lence. “Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија.” 2016. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Kocevska L. Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18244/1/magisterska%20Lence%20korekcii.pdf.

Council of Science Editors:

Kocevska L. Тела за еднаквост и нивната улога во спречување и заштита од дискриминација во Македонија, Србија,Хрватска и Бугарија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18244/1/magisterska%20Lence%20korekcii.pdf


Goce Delcev University

8. Stoilova, Biljana. Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 Краток извадок Човековите слободи и права најчесто се повредуваат од страна на вршителите на јавни функции, а Народниот правобранител е оној кој има надлежности на… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Stoilova, B. (2016). Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18245/1/Biljana%20Stoilova%20lektorirano%20%281%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Stoilova, Biljana. “Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18245/1/Biljana%20Stoilova%20lektorirano%20%281%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Stoilova, Biljana. “Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи.” 2016. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Stoilova B. Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18245/1/Biljana%20Stoilova%20lektorirano%20%281%29.pdf.

Council of Science Editors:

Stoilova B. Улогата на народниот правобранител како контролор на работата на државните органи. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18245/1/Biljana%20Stoilova%20lektorirano%20%281%29.pdf


Goce Delcev University

9. Zivkova, Sanja. Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 Во денешно време, сме сведоци дека судовите се преоптоварени со голем број нерешени предмети, кое нешто резултира со неефикасност и зголемување на незадоволството на граѓаните… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Zivkova, S. (2016). Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18246/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94%20%D0%A1%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A7%D0%95%D0%92%D0%90.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Zivkova, Sanja. “Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18246/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94%20%D0%A1%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A7%D0%95%D0%92%D0%90.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Zivkova, Sanja. “Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите.” 2016. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Zivkova S. Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18246/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94%20%D0%A1%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A7%D0%95%D0%92%D0%90.pdf.

Council of Science Editors:

Zivkova S. Медијацијата како алтернативен начин на решавање на споровите. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18246/1/%D0%9C%D0%90%D0%93%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98%20%D0%A2%D0%A0%D0%A3%D0%94%20%D0%A1%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A7%D0%95%D0%92%D0%90.pdf


Goce Delcev University

10. Petrova, Tanja. Повеќекратна дискриминација - принципи и практики.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 Во современото општество во кое сите слободи и права во голема мера се загарантирани и регулирани со законски регулативи, сепак постојат активности кои на одреден… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Petrova, T. (2016). Повеќекратна дискриминација - принципи и практики. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18247/1/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%281%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Petrova, Tanja. “Повеќекратна дискриминација - принципи и практики.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18247/1/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%281%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Petrova, Tanja. “Повеќекратна дискриминација - принципи и практики.” 2016. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Petrova T. Повеќекратна дискриминација - принципи и практики. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18247/1/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%281%29.pdf.

Council of Science Editors:

Petrova T. Повеќекратна дискриминација - принципи и практики. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18247/1/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%281%29.pdf


Goce Delcev University

11. Nikolov, Spase. Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство.

Degree: 2016, Goce Delcev University

 The open job market and the common exchange of work force between countries requires mutual regulation of rights and obligations from the field of the… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Nikolov, S. (2016). Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18248/1/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D0%B7%20%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%20%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%A1%D0%BF%D0%B0.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Nikolov, Spase. “Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство.” 2016. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18248/1/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D0%B7%20%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%20%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%A1%D0%BF%D0%B0.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Nikolov, Spase. “Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство.” 2016. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Nikolov S. Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2016. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18248/1/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D0%B7%20%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%20%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%A1%D0%BF%D0%B0.pdf.

Council of Science Editors:

Nikolov S. Остварување право на пензија врз основа на меѓународни договори за стаж остварен во странство. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2016. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18248/1/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D0%B7%20%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%20%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%A1%D0%BF%D0%B0.pdf


Goce Delcev University

12. Eftimov, Dajanco. Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг.

Degree: 2015, Goce Delcev University

 Предмет на анализа и елаборација на овој труд претставува лизингот како трговска дејност и договорот за лизинг како правен инструмент за реализација на правата и… (more)

Subjects/Keywords: Law

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Eftimov, D. (2015). Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18249/1/%28801302108%29%20MAGISTERSKI%20TRUD%20%20Dajanco%20%20Eftimov%20%20%20.doc%202.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Eftimov, Dajanco. “Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг.” 2015. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18249/1/%28801302108%29%20MAGISTERSKI%20TRUD%20%20Dajanco%20%20Eftimov%20%20%20.doc%202.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Eftimov, Dajanco. “Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг.” 2015. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Eftimov D. Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2015. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18249/1/%28801302108%29%20MAGISTERSKI%20TRUD%20%20Dajanco%20%20Eftimov%20%20%20.doc%202.pdf.

Council of Science Editors:

Eftimov D. Компаративно правни аспекти на договорот за лизинг. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2015. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18249/1/%28801302108%29%20MAGISTERSKI%20TRUD%20%20Dajanco%20%20Eftimov%20%20%20.doc%202.pdf


Goce Delcev University

13. Gerasimov, Darko. Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Геотермалниот систем на Бањата Кежовици се наоѓа во источниот дел на Република Македонија во близина на Ново Село, на околу 2,5 km југозападно од центарот… (more)

Subjects/Keywords: Other natural sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Gerasimov, D. (2017). Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18262/1/magisterska.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Gerasimov, Darko. “Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18262/1/magisterska.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Gerasimov, Darko. “Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Gerasimov D. Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18262/1/magisterska.pdf.

Council of Science Editors:

Gerasimov D. Хидрогеолошки карактеристики на геотермалниот систем на бањата Кежовица - Штип. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18262/1/magisterska.pdf


Goce Delcev University

14. Jankova Petkovska, Snezana. Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Оваа студија беше спроведена за да се процени професионалната изложеност на гасовите СО, NO2 и NH3, на работниците за време на собирање на комунален отпад… (more)

Subjects/Keywords: Other natural sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Jankova Petkovska, S. (2017). Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18263/1/%D0%A4%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%281%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Jankova Petkovska, Snezana. “Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18263/1/%D0%A4%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%281%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Jankova Petkovska, Snezana. “Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Jankova Petkovska S. Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18263/1/%D0%A4%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%281%29.pdf.

Council of Science Editors:

Jankova Petkovska S. Професионална експозиција на гасови на работници кои работат на собирање на комунален отпад во градска средина. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18263/1/%D0%A4%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20-%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%281%29.pdf


Goce Delcev University

15. Pop-Metodieva, Biljana. Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Во овој магистерски труд направено е истражување за производство на композитни цевки. Користени сестаклени влакна како зајакнувачки материјал и епоксидна смола како полимерна матрица. Композитните… (more)

Subjects/Keywords: Other engineering and technologies

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Pop-Metodieva, B. (2017). Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18265/1/MR%2022.09.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Pop-Metodieva, Biljana. “Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18265/1/MR%2022.09.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Pop-Metodieva, Biljana. “Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Pop-Metodieva B. Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18265/1/MR%2022.09.pdf.

Council of Science Editors:

Pop-Metodieva B. Примена на стаклени влакна во технологија за намотување на филаменти: дизајн и анализа на процес. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18265/1/MR%2022.09.pdf


Goce Delcev University

16. Gorgieva, Marijana. Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 .

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Шеќерна болест (Diabetes mellitus) е состојба на хипергликемија со апсолутен или релативен дефицит на инсулинската секреција, со нарушување на метаболизмот и со појава на специфични… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Gorgieva, M. (2017). Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 . (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18314/1/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%83%D0%BE%D1%80%D1%93%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Gorgieva, Marijana. “Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 .” 2017. Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18314/1/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%83%D0%BE%D1%80%D1%93%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Gorgieva, Marijana. “Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 .” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Gorgieva M. Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 . [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18314/1/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%83%D0%BE%D1%80%D1%93%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Gorgieva M. Ефекти на кинезитерапијата при рехабилитација на пациенти со diabetes mellitus тип 1 . [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18314/1/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%83%D0%BE%D1%80%D1%93%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Goce Delcev University

17. Doneva, Tanja. Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација .

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Во овој труд е презентирана рехабилитацијата на деца со повреда на брахијалниот сплет, што вклучува таа, на кој начин се спроведува и кои се нејзините… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Doneva, T. (2017). Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација . (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18315/1/%D0%A2%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%90%20-%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Doneva, Tanja. “Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација .” 2017. Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18315/1/%D0%A2%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%90%20-%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Doneva, Tanja. “Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација .” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Doneva T. Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација . [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18315/1/%D0%A2%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%90%20-%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Doneva T. Застапеност на вродена пареза на plexus brachialis во општина Штип и нивна рехабилитација . [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18315/1/%D0%A2%D0%90%D0%8A%D0%90%20%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%90%20-%20%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Goce Delcev University

18. Petkovski, Milan. Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Несреќите на работното место се случуваат секојдневно како во целиот свет, така и во Република Македонија. Истите, следбено на бројни светски истражувања, на годишно ниво… (more)

Subjects/Keywords: Other natural sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Petkovski, M. (2017). Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18325/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20213%20109%20%D0%B2.6.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Petkovski, Milan. “Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18325/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20213%20109%20%D0%B2.6.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Petkovski, Milan. “Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Petkovski M. Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18325/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20213%20109%20%D0%B2.6.pdf.

Council of Science Editors:

Petkovski M. Анализа на несреќите при работа во Република Македонија во периодот од 2007 до 2011 година според ESAW методологија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18325/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20-%20%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20213%20109%20%D0%B2.6.pdf


Goce Delcev University

19. Dimic, Ivana. Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Хепатитис Б вирусот е еден од најмалите хумани патогени. Хепатитис Б вирусот е ДНК вирус со сложена структура и голема отпорност во надворешната средина. Вирусот… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Dimic, I. (2017). Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип. (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18347/1/%28%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%29%20%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9C%20-%20lektoriran%20trud%20.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Dimic, Ivana. “Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип.” 2017. Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18347/1/%28%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%29%20%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9C%20-%20lektoriran%20trud%20.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Dimic, Ivana. “Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Dimic I. Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип. [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18347/1/%28%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%29%20%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9C%20-%20lektoriran%20trud%20.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Dimic I. Хепатитис Б и хепатитис Ц вирусни инфекции - можности за современа микробиолошка дијагноза - микробиолошка дијагноза и инциденца во Штип. [Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18347/1/%28%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%29%20%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9C%20-%20lektoriran%20trud%20.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Goce Delcev University

20. Nehtenin, Martina. Финансиската анализа на Извештајот за сеопфатна добивка како основа за ефикасно деловно одлучување.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Зошто е потребна анализа на финансиските извештаи? Одговорот се наоѓа во несовршеноста на системот на финансиско известување, изразена преку: несовпаѓањето помеѓу случувањето на деловните настани… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Nehtenin, M. (2017). Финансиската анализа на Извештајот за сеопфатна добивка како основа за ефикасно деловно одлучување. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18528/1/Magisterski%20trud-Martina%20%20%20Nehtenin-konecna.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Nehtenin, Martina. “Финансиската анализа на Извештајот за сеопфатна добивка како основа за ефикасно деловно одлучување.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18528/1/Magisterski%20trud-Martina%20%20%20Nehtenin-konecna.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Nehtenin, Martina. “Финансиската анализа на Извештајот за сеопфатна добивка како основа за ефикасно деловно одлучување.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Nehtenin M. Финансиската анализа на Извештајот за сеопфатна добивка како основа за ефикасно деловно одлучување. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18528/1/Magisterski%20trud-Martina%20%20%20Nehtenin-konecna.pdf.

Council of Science Editors:

Nehtenin M. Финансиската анализа на Извештајот за сеопфатна добивка како основа за ефикасно деловно одлучување. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18528/1/Magisterski%20trud-Martina%20%20%20Nehtenin-konecna.pdf


Goce Delcev University

21. Ancevska, Kristina. Влијанието на менаџмент контролата врз успешноста на работењето на компаниите (со посебен осврт на текстилната дејност во Штип) .

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Контролата претставува процес кој е насочен кон проверка во сите сфери на работните активности, споредување на остварените резултати со поставените стандарди, утврдување на разликите меѓу… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Ancevska, K. (2017). Влијанието на менаџмент контролата врз успешноста на работењето на компаниите (со посебен осврт на текстилната дејност во Штип) . (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18529/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%28lektoriran%29%20-%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%90%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20208406.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Ancevska, Kristina. “Влијанието на менаџмент контролата врз успешноста на работењето на компаниите (со посебен осврт на текстилната дејност во Штип) .” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18529/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%28lektoriran%29%20-%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%90%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20208406.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Ancevska, Kristina. “Влијанието на менаџмент контролата врз успешноста на работењето на компаниите (со посебен осврт на текстилната дејност во Штип) .” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Ancevska K. Влијанието на менаџмент контролата врз успешноста на работењето на компаниите (со посебен осврт на текстилната дејност во Штип) . [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18529/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%28lektoriran%29%20-%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%90%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20208406.pdf.

Council of Science Editors:

Ancevska K. Влијанието на менаџмент контролата врз успешноста на работењето на компаниите (со посебен осврт на текстилната дејност во Штип) . [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18529/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%28lektoriran%29%20-%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%90%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20208406.pdf


Goce Delcev University

22. Koceva, Stanka. Влијанието на образованието и мотивацијата на вработените за подобрување на перформансите на организациското однесување.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Овој магистерски труд анализира прашања од науката за менаџмент, односно од областа на организациското однесување како посебна научна дисциплина во рамките на менаџментот. Предмет на… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Koceva, S. (2017). Влијанието на образованието и мотивацијата на вработените за подобрување на перформансите на организациското однесување. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18530/1/Stance%20Koceva%20konecna.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Koceva, Stanka. “Влијанието на образованието и мотивацијата на вработените за подобрување на перформансите на организациското однесување.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18530/1/Stance%20Koceva%20konecna.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Koceva, Stanka. “Влијанието на образованието и мотивацијата на вработените за подобрување на перформансите на организациското однесување.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Koceva S. Влијанието на образованието и мотивацијата на вработените за подобрување на перформансите на организациското однесување. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18530/1/Stance%20Koceva%20konecna.pdf.

Council of Science Editors:

Koceva S. Влијанието на образованието и мотивацијата на вработените за подобрување на перформансите на организациското однесување. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18530/1/Stance%20Koceva%20konecna.pdf


Goce Delcev University

23. Cekova, Katerina. Мобилен сензорски систем за детекција на штетни гасови во подземните рудници.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Краток извадок Безбедноста во рудниците е многу важна за рударската индустрија. Несреќите во рудникот може да доведат до фатални повреди, болест, заболувања, големи економски загуби… (more)

Subjects/Keywords: Computer and information sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Cekova, K. (2017). Мобилен сензорски систем за детекција на штетни гасови во подземните рудници. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18549/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%A6%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Cekova, Katerina. “Мобилен сензорски систем за детекција на штетни гасови во подземните рудници.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18549/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%A6%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Cekova, Katerina. “Мобилен сензорски систем за детекција на штетни гасови во подземните рудници.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Cekova K. Мобилен сензорски систем за детекција на штетни гасови во подземните рудници. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18549/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%A6%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0.pdf.

Council of Science Editors:

Cekova K. Мобилен сензорски систем за детекција на штетни гасови во подземните рудници. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18549/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%20%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%20%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%A6%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0.pdf


Goce Delcev University

24. Kolev, Kire. Логистика на производни процеси во текстилната индустрија.

Degree: 2017, Goce Delcev University

 Логистика во современиот свет станува актуелна проблематика на која и се посветува ćе поголемо внимание. Во многу земји со развиени пазарни економии учеството на логистичките… (more)

Subjects/Keywords: Other natural sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Kolev, K. (2017). Логистика на производни процеси во текстилната индустрија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18352/1/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B5%20%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%20%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B8%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98a.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Kolev, Kire. “Логистика на производни процеси во текстилната индустрија.” 2017. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18352/1/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B5%20%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%20%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B8%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98a.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Kolev, Kire. “Логистика на производни процеси во текстилната индустрија.” 2017. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Kolev K. Логистика на производни процеси во текстилната индустрија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2017. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18352/1/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B5%20%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%20%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B8%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98a.pdf.

Council of Science Editors:

Kolev K. Логистика на производни процеси во текстилната индустрија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2017. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18352/1/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B5%20%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%20%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B8%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98a.pdf


Goce Delcev University

25. Boskov, Tatjana. Влијанието на девизниот курс врз надворешно-трговската размена во мала и отворена економија - Република Македонија .

Degree: PhD, 2014, Goce Delcev University

 Во согласност со предметот на научното истражување, главна цел на оваа дисертација се предизвиците да се естимира девизниот курс во Р.Македонија, а следствено, корисните согледувања… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Boskov, T. (2014). Влијанието на девизниот курс врз надворешно-трговската размена во мала и отворена економија - Република Македонија . (Doctoral Dissertation). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18441/1/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A2%D0%B0%D1%82%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%20%D0%91%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Boskov, Tatjana. “Влијанието на девизниот курс врз надворешно-трговската размена во мала и отворена економија - Република Македонија .” 2014. Doctoral Dissertation, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18441/1/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A2%D0%B0%D1%82%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%20%D0%91%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Boskov, Tatjana. “Влијанието на девизниот курс врз надворешно-трговската размена во мала и отворена економија - Република Македонија .” 2014. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Boskov T. Влијанието на девизниот курс врз надворешно-трговската размена во мала и отворена економија - Република Македонија . [Internet] [Doctoral dissertation]. Goce Delcev University; 2014. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18441/1/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A2%D0%B0%D1%82%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%20%D0%91%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2.pdf.

Council of Science Editors:

Boskov T. Влијанието на девизниот курс врз надворешно-трговската размена во мала и отворена економија - Република Македонија . [Doctoral Dissertation]. Goce Delcev University; 2014. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18441/1/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A2%D0%B0%D1%82%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%20%D0%91%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2.pdf


Goce Delcev University

26. Boskov, Tatjana. Олеснување на трговијата и ефектите врз развојот на бизнисот во Р. Македонија.

Degree: 2010, Goce Delcev University

 Имајќи предвид дека мерките за олеснување на трговијата имлицираат бројни придобивки за земјите манифестирани преку зголемување на конкурентноста, намалување на трошоците, зајакната контрола од страна… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Boskov, T. (2010). Олеснување на трговијата и ефектите врз развојот на бизнисот во Р. Македонија. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/18442/1/magisterski%20trud%28tatjana%20dzaleva%29.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Boskov, Tatjana. “Олеснување на трговијата и ефектите врз развојот на бизнисот во Р. Македонија.” 2010. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/18442/1/magisterski%20trud%28tatjana%20dzaleva%29.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Boskov, Tatjana. “Олеснување на трговијата и ефектите врз развојот на бизнисот во Р. Македонија.” 2010. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Boskov T. Олеснување на трговијата и ефектите врз развојот на бизнисот во Р. Македонија. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2010. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18442/1/magisterski%20trud%28tatjana%20dzaleva%29.pdf.

Council of Science Editors:

Boskov T. Олеснување на трговијата и ефектите врз развојот на бизнисот во Р. Македонија. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2010. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/18442/1/magisterski%20trud%28tatjana%20dzaleva%29.pdf


Goce Delcev University

27. Arsov, Emilija. Phytoplasmas, causal agent of grapevine yellows diseases in the Republic of Macedonia.

Degree: 2008, Goce Delcev University

 Surveys and investigations of grapevine diseases, checking the presence/absence of phytoplasmas - causal agent of grapevine yellows in different variety of grapevine, were made for… (more)

Subjects/Keywords: Agricultural biotechnology

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Arsov, E. (2008). Phytoplasmas, causal agent of grapevine yellows diseases in the Republic of Macedonia. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/303/1/%D0%95%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%202008%20%D0%B3..pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Arsov, Emilija. “Phytoplasmas, causal agent of grapevine yellows diseases in the Republic of Macedonia.” 2008. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/303/1/%D0%95%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%202008%20%D0%B3..pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Arsov, Emilija. “Phytoplasmas, causal agent of grapevine yellows diseases in the Republic of Macedonia.” 2008. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Arsov E. Phytoplasmas, causal agent of grapevine yellows diseases in the Republic of Macedonia. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2008. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/303/1/%D0%95%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%202008%20%D0%B3..pdf.

Council of Science Editors:

Arsov E. Phytoplasmas, causal agent of grapevine yellows diseases in the Republic of Macedonia. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2008. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/303/1/%D0%95%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0%20%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%202008%20%D0%B3..pdf


Goce Delcev University

28. Nakova, Vesna. Contemporary treatment and review of patient with type 2 diabetes in region of Stip from 2005 – 2009.

Degree: 2011, Goce Delcev University

 Diabetes type 2 is the basic problem in the diabetic science due to several reasons, such as the unexplained etiology and pathogenesis of the disease… (more)

Subjects/Keywords: Other medical sciences

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Nakova, V. (2011). Contemporary treatment and review of patient with type 2 diabetes in region of Stip from 2005 – 2009. (Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/437/1/Vesna_Nakova_specijalisticki_trud.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Nakova, Vesna. “Contemporary treatment and review of patient with type 2 diabetes in region of Stip from 2005 – 2009.” 2011. Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/437/1/Vesna_Nakova_specijalisticki_trud.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

MLA Handbook (7th Edition):

Nakova, Vesna. “Contemporary treatment and review of patient with type 2 diabetes in region of Stip from 2005 – 2009.” 2011. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Nakova V. Contemporary treatment and review of patient with type 2 diabetes in region of Stip from 2005 – 2009. [Internet] [Thesis]. Goce Delcev University; 2011. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/437/1/Vesna_Nakova_specijalisticki_trud.pdf.

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation

Council of Science Editors:

Nakova V. Contemporary treatment and review of patient with type 2 diabetes in region of Stip from 2005 – 2009. [Thesis]. Goce Delcev University; 2011. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/437/1/Vesna_Nakova_specijalisticki_trud.pdf

Note: this citation may be lacking information needed for this citation format:
Not specified: Masters Thesis or Doctoral Dissertation


Goce Delcev University

29. Zendelska, Afrodita. Evaluation of the quality of water, soil and sediments in the vicinity of the tailing dam of Sasa mine and its impact on the environment.

Degree: 2010, Goce Delcev University

 This master thesis is an evaluation of the quality of water, sediments and soil, based on the concentration of heavy metals in the wider surrounding… (more)

Subjects/Keywords: Environmental biotechnology

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Zendelska, A. (2010). Evaluation of the quality of water, soil and sediments in the vicinity of the tailing dam of Sasa mine and its impact on the environment. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/440/1/Afrodita_Zendelska.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Zendelska, Afrodita. “Evaluation of the quality of water, soil and sediments in the vicinity of the tailing dam of Sasa mine and its impact on the environment.” 2010. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/440/1/Afrodita_Zendelska.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Zendelska, Afrodita. “Evaluation of the quality of water, soil and sediments in the vicinity of the tailing dam of Sasa mine and its impact on the environment.” 2010. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Zendelska A. Evaluation of the quality of water, soil and sediments in the vicinity of the tailing dam of Sasa mine and its impact on the environment. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2010. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/440/1/Afrodita_Zendelska.pdf.

Council of Science Editors:

Zendelska A. Evaluation of the quality of water, soil and sediments in the vicinity of the tailing dam of Sasa mine and its impact on the environment. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2010. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/440/1/Afrodita_Zendelska.pdf


Goce Delcev University

30. Jakimov, Aleksandar. „Prevention, planning and managing crisis of companies, as the greatest leadership challenge for success in the 21st century“.

Degree: 2011, Goce Delcev University

 Crisis management has never been more important. Like enterprises, so and countries are constantly facing crisis. Crisis management requires different management skills than those required… (more)

Subjects/Keywords: Economics and business

Record DetailsSimilar RecordsGoogle PlusoneFacebookTwitterCiteULikeMendeleyreddit

APA · Chicago · MLA · Vancouver · CSE | Export to Zotero / EndNote / Reference Manager

APA (6th Edition):

Jakimov, A. (2011). „Prevention, planning and managing crisis of companies, as the greatest leadership challenge for success in the 21st century“. (Masters Thesis). Goce Delcev University. Retrieved from http://eprints.ugd.edu.mk/441/1/__ugd.edu.mk_private_UserFiles_katerina.hadzivasile_Desktop_%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%86%D0%B4_Aleksandar_Jakimov.pdf

Chicago Manual of Style (16th Edition):

Jakimov, Aleksandar. “„Prevention, planning and managing crisis of companies, as the greatest leadership challenge for success in the 21st century“.” 2011. Masters Thesis, Goce Delcev University. Accessed February 21, 2019. http://eprints.ugd.edu.mk/441/1/__ugd.edu.mk_private_UserFiles_katerina.hadzivasile_Desktop_%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%86%D0%B4_Aleksandar_Jakimov.pdf.

MLA Handbook (7th Edition):

Jakimov, Aleksandar. “„Prevention, planning and managing crisis of companies, as the greatest leadership challenge for success in the 21st century“.” 2011. Web. 21 Feb 2019.

Vancouver:

Jakimov A. „Prevention, planning and managing crisis of companies, as the greatest leadership challenge for success in the 21st century“. [Internet] [Masters thesis]. Goce Delcev University; 2011. [cited 2019 Feb 21]. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/441/1/__ugd.edu.mk_private_UserFiles_katerina.hadzivasile_Desktop_%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%86%D0%B4_Aleksandar_Jakimov.pdf.

Council of Science Editors:

Jakimov A. „Prevention, planning and managing crisis of companies, as the greatest leadership challenge for success in the 21st century“. [Masters Thesis]. Goce Delcev University; 2011. Available from: http://eprints.ugd.edu.mk/441/1/__ugd.edu.mk_private_UserFiles_katerina.hadzivasile_Desktop_%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%86%D0%B4_Aleksandar_Jakimov.pdf

[1] [2] [3] [4] [5] … [24]

.